KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Surinaamse kroketjes

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe wat bakboter in een pan en laat het smelten (+/- 2 eetlepels). Doe er bloem bij en roer het zodat het een soort papje wordt. Doe er nu het gehakt en de ui bij en laat het gaar bakken. Gooi er intussen aromat, de uiensoep, nootmuskaat en een royale hoeveelheid Megahete sambal bij.
Haal het vlees wanneer het gaar is van het vuur en laat het afkoelen.
Kluts een ei en schenk het op een bordje. Doe de paneermeel op een ander bordje. Rol van het afgekoelde vlees kleine kroketjes. Niet te dik en niet te lang. Ongeveer even lang als je wijsvinger (tenzij die heel klein zijn) en even dik als 3 vingers (tenzij die heel dik zijn of veel te dun).
Doe wat zonnebloemolie in een pan en wacht tot het megaheet is. Nu kan je de kroketten erin frituren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mathew van Bebber

zegt:
Was hier naar op zoek ga het proberen.
Bedankt
Randjeeta Toefanie

zegt:
Hoeveel gram bloem moet je ervoor gebruiken?
fausie

zegt:
lijkt me niet lekker te zijn,ga het proberen
martin60

zegt:
lijkt me lekker ga het zeker proberen