KookJij

Stroopballetjes

Een heerlijk stroopballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ik kan koken, oud receptenboek het eerste recepten boek wat je kreeg als je ging trouwen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopballetjes te bereiden

Zet alles op laag vuur, en laat inkoken tot dik stroperig.
Bestrooi het blik/plank met meel.
Stort de massa er op en laat wat afkoelen.
Trek er dan reepjes van en knip dit in stukjes die in je mond passen en rol / wentel de stukjes door de poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Dit is één van de eerste recepten die ik samen met mijn moeder maakte op een donkere saaie zondag, en dat was zo gezellig!!!!!

Vandaar een heel oud receptje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Hai lekkerbekske, het zou best kunnen maar ik denk dat je zeeuwse babbelaars bedoelt deze smaken toch wel anders, de zeeuwse zijn wat lichter en smaken meer naar roomboter, en inderdaad dit is een heel oud recept mijn oma maakte ze altijd en er was geen poedersuiker dan deed ze dat gewoon in bloem wentelen, en dan deed ze ze altijd in zo'n blikken busje, ja waar blijft de tijd!!!!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello Carmen,
Werden of worden deze snoepjes ook niet babbelaars genoemd? Als kind, dus meer dan zeventig jaar geleden, kregen we die vaak. Die waren toen heel erg in zwang.
carmen

carmen zegt:
ja, kijk uit het is gloeiend heet
gea

gea zegt:
O, wat leuk! Dit mochten wij vroeger ook wel es maken; altijd samen met een volwassene, daar de massa bijzonder heet werd. Maar lekker....:p:p:p
nederbelg67

nederbelg67 zegt:
Lijkt me lekker. Ga ik eens proberen voor de kids hier. thnx voor het recept:)