KookJij

Recept voor Stoofpot van kippen (kalkoen) krop (Zsuzsa pörkölt)

Een heerlijk stoofpot van kippen (kalkoen) krop (zsuzsa pörkölt) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Gegeten in een Hongaars restaurant en zelf geprobeerd
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snij de krop langs in 2 stukken en spoel ze goed zuiver.
Snij de beide helften nog eens langs op de wandspier en verder dwars in kleine blokjes. Ieder krophelft is dan versneden in min 6 stukjes.
Pel de ui of sjalot en versnipper in fijne schijven.
Fruit de ui of sjalot op een laag vuurtje en verwijder de ui uit de pan.
Meng bij de ui daarna een eetlepel paprikapoeder en meng goed doorheen.
Was de paprika, verwijder steeleind en zaad en zaadlijst en versnipper in kleine blokjes van circa 3cm.
Fruit de blokjes paprika en voeg bij de ui.
Ontvel de tomaat, snij in vier en verwijder zaad en steeleinde en snij in blokjes en meng met de ui en paprika.
Op een heet vuur smoor je de kropblokjes met kleine porties, zodat het vlees niet stooft.
Voeg de ui, paprika, tomaat bij het vlees en begiet met kippenbouillon.
Laat zachtjes gedurende 120 min sudderen.
Voeg de geplette teentjes knoflook bij en breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min sudderen.
Dien op met brood, gekookte aardappelen, rijst of pasta.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Is een typisch Hongaars recept.
Je lust het of je lust het niet want kroppen zijn de halsmagen van vogels.
Van kippen kan je bv bij Makro de kroppen kopen.
Kalkoen hebben grotere kroppen en deze zijn nog dikker gespierd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst