KookJij

Stoofpeertjes in rode wijn

Een heerlijk stoofpeertjes in rode wijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes in rode wijn te bereiden

1.Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten.
2.Doe ze in een pan.
3.Giet de wijn erbij.
4.Vul aan met water tot de peertjes onderstaan.
5.Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen.
6.Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten.
7.Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen.
8.Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zonodig met een plaatje eronder).
9.Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit.
10.Laat ze in de pan rustig afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hvandermeij

hvandermeij zegt:
Ik heb deze peertjes bereid en smaakte overheerlijk:p:p:p
Liske

Liske zegt:
Je kunt toch ook bij "recept zoeken" aardappeltaart intikken? je vindt dan 13 aardappeltaart variaties. Als je de inzend(st)er weet kan je ook op diens naam zoeken!
Ida

Ida zegt:
Oké, wacht ik eerst op jouw recept.
Haha, ik reageer anders helemaal niet zo snel ergens op maar nu wel dus.
Vind het zo lief dat er meteen mee gedacht wordt, echt leuk en bedankt.
slaatje

slaatje zegt:
Ida, misschien wil het wel lukken als je Google'd op aardappeltaart en komt er een verwijzing naar de kookjij website. Ik doe dat soms ook en dan lukt het. Ik heb ook een recept van aardappeltaart, ik zet hem er deze week op. Mijn recept komt van een restaurant in Delft = super. Groetjes Gerda :p:p:p
Ida

Ida zegt:
Bedankt voor je snelle reactie.
Nee, ik bedoel dus echt aardappeltaart.
djmagich

djmagich zegt:
Ida, bedoel je http://www.kookjij.nl/recept-appeltaart-zelfrijzend-bakmeel

Harry Lohr, KookJij
Ida

Ida zegt:
ik ben op zoek naar het recept van de aardappeltaart, meen dat dit recept vorige week is toe gezonden. ben het kwijt. Kan iemand mij daar nog aan helpen?
please....kan het goed gerbruiken als mijn zusje op bezoek komt, zij eet uitsluitend vegetarisch.
ida

ida zegt:
Vandaag de peertjes gekookt en gegeten en ze waren heerlijk, onze complimenten voor het recept.
slaatje

slaatje zegt:
Even nagekeken, en inderdaad u heeft gelijk. Bedankt weer wat geleerd. ;)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
OEI slaatje en djmagich, fout!! Alcohol verdampt bij een temperatuur van 75-80 gradenC, maar nooit helemaal! Na 1 uur koken is er 75% verdampt, na even koken slechts 15%! (zie "alcohol de baas.nl) Dus in stoofgerechten kan alcohol gebruikt worden, als het lang genoeg kookt. Bij wijnsausjes o.d. is dit niet zo! Meestal vinden kinderen de smaak van alcohol in voedsel ook niet lekker.
Ida

Ida zegt:
Bedankt voor de reacties, ben ik erg blij mee.
djmagich

djmagich zegt:
Alcohol verdampt inderdaad!
slaatje

slaatje zegt:
Beste Ida, alcohol verdampt bij een temperatuur van ca. 28/30° zodat alleen de smaak overblijft. Dit recept is geschikt voor kinderen. Eet smakelijk. Groetjes Gerda :p:p:p
Ida

Ida zegt:
Ga dit recept zeker uit proberen, vraagje: Vervliegt de alcohol van de rode wijn tijdens het koken? zo niet dan is dit recept niet geschikt voor kinderen. Wie kan mij dat vertellen?