KookJij

Steak met Roquefort-Vijgen-Boter

Een heerlijk steak met roquefort-vijgen-boter recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Steak met Roquefort-Vijgen-Boter te bereiden

1).Maak een homogeen mengsel van de peper en tijm.
2).Dep de steaks droog en smeer ze goed in met olie en strooi er wat zout over.
3).Druk de steaks in het peper-tijmmengsel, zodat er aan alle kanten een laagje zit.
4).Kwast grill(pan) in met olie en bak aan beide zijden gedurende 5 minuten, er van uitgaande dat de temp.ongeveer 225°C bedraagt. Het vlees is dan nog enigszins rood van binnen.
Voor gebruik vlees altijd even laten rusten.
5).Werk voor de vruchten-kaas-boter de ingrediënten goed door elkaar, hetzij met 2 vorken, hetzij in een blender.
5A).Maak van de boter een rol en verpak het in een spijsfolie en leg in de koelkast, snij er naderhand schijven van.
5B).Doe de massa in een kom en zet die op tafel.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Vlees op dienen met een schijf of klodder Roquefort-vijgen-boter.
Geef er een salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bea

bea zegt:
Ziet er heerlijk uit, weeral een smakelijk recept.
Dank u.
funlobo

funlobo zegt:
Wat een heerlijke saus!!!
bea

bea zegt:
Dat is nu eens een verrassend lekker recept dat ga ik zeker eens maken mmmmmm.....