Ipv van postelein kan je ook "zuring" gebruiken.
Als geraspte verse mierikswortel kan je geraspte mierikswortelcreme gebruiken. Let wel op met de mierikswortel. Is de smaak te pikant dan kan je dat verminderen door aan de geraspte mierikswortel een beetje sinaasappelkonfituur toe te voegen.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Stamppot postelein (oud Ardens recept)
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stamppot postelein (oud Ardens recept)
Een heerlijk stamppot postelein (oud ardens recept) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Alfons  Van de Mieroop
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Een oud Ardens recept 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stamppot postelein (oud Ardens recept) te bereiden
   Was en schil de aardappelen en kook in zo weinig mogelijk water tot volledige gaarheid.
Verwarm de bouillon en voeg dit, onder kneden, toe aan de aardappelen tot een stamppot.
Snij het spek in blokjes en bak het uit.
Snij de worteltjes van de postelein en was de blaadjes en snij het fijn.
Voeg het uitgebakken spek en de postelein toe aan de stamppot en kneed alles goed homogeen.
Warm de stamppot nog even op.
Breng op smaak met zure room en geraspte mierikswortel.
										Verwarm de bouillon en voeg dit, onder kneden, toe aan de aardappelen tot een stamppot.
Snij het spek in blokjes en bak het uit.
Snij de worteltjes van de postelein en was de blaadjes en snij het fijn.
Voeg het uitgebakken spek en de postelein toe aan de stamppot en kneed alles goed homogeen.
Warm de stamppot nog even op.
Breng op smaak met zure room en geraspte mierikswortel.
                    