KookJij

Stamppot postelein (oud Ardens recept)

Een heerlijk stamppot postelein (oud ardens recept) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Een oud Ardens recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot postelein (oud Ardens recept) te bereiden

Was en schil de aardappelen en kook in zo weinig mogelijk water tot volledige gaarheid.
Verwarm de bouillon en voeg dit, onder kneden, toe aan de aardappelen tot een stamppot.
Snij het spek in blokjes en bak het uit.
Snij de worteltjes van de postelein en was de blaadjes en snij het fijn.
Voeg het uitgebakken spek en de postelein toe aan de stamppot en kneed alles goed homogeen.
Warm de stamppot nog even op.
Breng op smaak met zure room en geraspte mierikswortel.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Ipv van postelein kan je ook "zuring" gebruiken.
Als geraspte verse mierikswortel kan je geraspte mierikswortelcreme gebruiken. Let wel op met de mierikswortel. Is de smaak te pikant dan kan je dat verminderen door aan de geraspte mierikswortel een beetje sinaasappelkonfituur toe te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst