KookJij

Spruitjes met walnoten

Een heerlijk spruitjes met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookmap; overgenomen uit eenkrant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjes met walnoten te bereiden


Snijd een plakje van de onderkant van de spruitjes en doe de
lelijke buitenste blaadjes weg.
Was ze en kook ze in 7 - 10 min in water met een BEETJE
zout.
Hak de walnoten grof.
Giet de spruitjes af en schud ze om met een klontje boter.
Bestrooi met de walnoten.


Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

VARIATIE: de walnoten kunnen vervangen worden door
pecan-noten.
Je kunt ook uitgebakken spekjes óf baconreepjes door
de spruitjes mengen.
Laat dan de walnoten en het klontje boter weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
OK; jullie winnen!!!! Bij mij zouden het 61 en een halve moeten zijn. Inderdaad maak ik het ook regelmatig op een indische ofzo manier.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
nou gea,inmiddels kijken onze kleinkinderen met afgrijzen naar ons bord,want wij doen nu 65 spruiten opscheppen....!Oók lekker met een mostertsausje;ik vind dat er veel variatie mogelijk is en deed de laatste keer toevoegen bij een indisch gerecht n.l. sambal goreng boontjes.Het proberen waard! Succes:D:p
gea

gea zegt:
Ha Barbara, wat is jouw verhaal bij de spruitjes leuk! Ik vind spruit ook erg lekker en wilde alleen even kijken naar kooktijd. Ik heb ze vanavond met een dun mosterdsausje (op basis van kippenbouillon) gegeten. Helaas kan ik echt niet het aantal spruiten gerelateerd aan m'n leeftijd eten. Die 40 haal ik denk ik wel...:):)