KookJij

Recept voor Spoom van champagne en frambozensorbet

Een heerlijk spoom van champagne en frambozensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verdeel de champagne over de 4 glazen. Doe in elk champagneglas 1 framboos of aardbei en 1 bolletje frambozensorbet.
Dien direkt op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia

mia zegt:
hoi
Heb voor het eerst bij m`n schoonzus op kerstavond deze spoom gehad en was verrukkelijk
marieke de boer

marieke de boer zegt:
haaai,

denk dat jullie 2 flessen nodig hebben van de prosecco. heb framboosjes bij de appie gezien!
tot morgen!
kus
Assy

Assy zegt:
Heb het ijs gemaakt en deze gebruikt voor de spoom...helemaal geweldig!! Was een groot succes!!

Groetjes,
Assy:p
hoi hoi

hoi hoi zegt:
van mij ook een negen
hoi

hoi zegt:
echt een negen
Menno

Menno zegt:
Eigenlijk moet je het frambozenijs zelf maken. Dat is niet zo heel moeilijk.
Je hebt nodig:
- Fijne suiker
- water
- citroenlikeur (limoncello)
- 250 gr verse frambozen
1e schenk een longdrinkglas vol met fijne suiker en voeg dit samen met een gelijke hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Laat het vervolgens afkoelen.
2e. Doe in een blender de frambozen (hou een aantal frambozen over al garnering)en voeg een scheut citroenlikeur toe (ruime eetlepel). Voeg ook het afgekoelde suikerwater toe.
3e. Schenk alles nu in een tupperware en zet in de diepvries. Na een a twee uur alles nog eens goed losmaken, en na nog eens twee uur, nogmaals. Klaar.
Champagne is niet echt nodig. Met een goede sekt of italiaanse spumante gaat het ook heel goed en is goedkoper.

Onbekend zegt:
Met een scheut witte rum erbij krijgt dit recept een dikke tien!