KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Spitskool ovenschotel

Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Recept van mijn moeder!
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de (hete)lucht oven voor op 180 graden celcius. Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes. Bak het gehakt rul en kruid dit. Als het gehakt bruin is, voeg dan de gesnipperde ui toe. Bak dit glazig. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak dit mee. Als dit geslonken is, doe er dan kerrie door (dit kan naar smaak, maar doe er niet te veel in). Spatel het goed om. Maak de aardappelpuree, dit kan verse zijn of uit een pakje. Doe het spitskool/gehakt mengsel in de ovenschaal en dek het af met de aardappelpuree. Gratineer het met geraspte kaas. Plaats vervolgens de ovenschaal in de oven en bak het in 40 minuten goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

zegt:
Een reactie op Annet; een recept van de Langedijke koolschotel van Nella heb ik hier gedeeld, kijk maar bij mijn recepten, is verrukkelijk. Bracht mij op het idee op het weer eens te maken het is al lang geleden dus de trek komt weer.
Gerda

zegt:
Lekker recept, doe dit zeker vaker. Alleen de volgorde iets anders omdat ik een vegetarier ben. En twee teentjes knoflook erbij, want dat vind ik gewoon lekker.
Het vega rul gehakt wat later.
Ook wat stukjes paprika erbij. ( had ik toch over)
Hubertina van den Enden-Olsthoorn

zegt:
Ik ben dol op spitskool, dus ik ga dit gerecht zeker een keer maken.
Harry Löhr

zegt:
Hallo Annet ,

Dat ga ik zeker eens proberen!
Annet

zegt:
In Noord-Holland wordt dit de Langedijker koolschotel genoemd, met knoflook er nog door en gesneden tomaat er nog op voor je de geraspte kaas erover doet, ook erg lekker!
Rita Burm

zegt:
Lijkt mij lekker, proberen dus :)
Harry Löhr

zegt:
Alleen gratineren is voldoende. Ik laat hem langer in de oven om een wat donkerdere kleur te krijgen bij de kaas. Ik ben geen voorstander om hier de grill voor te gebruiken omdat dit 9 van de 10 keer te hard gaat.
monique

zegt:
Ik wil dit vandaag maken maar had een vraagje.
Alle ingredienten zijn gaar als ze de ovenschaal in gaan, waarom moet het dan nog 40 minuten in de oven?
Is het niet genoeg om alleen te laten gratineren?
Anneke van der Knaap

zegt:
Het was heerlijk en heb hem opgeslagen in mijn recepten, dus voor herhaling. Bedankt.
Groet Anneke:)
gea

zegt:
Ha Harry, heb het gisteren gegeten! Heerlijk:p Heb er wel (tja, kan ik vaak niet laten) véél kerrie ingedaan en ook nog sambal. Ik heb genoten; heb één portie gehaktgroentenmengsel ingevroren. Lekker:p:p:p