Recept
« Terug naar recepten
					
						sperzieboontjes op grootmoeders wijze
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			sperzieboontjes op grootmoeders wijze
Een heerlijk sperzieboontjes op grootmoeders wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									johannes van amsterdam
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									1-20 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									oma van amsterdam
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe sperzieboontjes op grootmoeders wijze te bereiden
Haal de boontjes  af en zet ze met ruim water en zout op; laat flink doorkoken (ca 15 minuten) totdat ze goed zacht zijn; giet af en dan komt het: roer er een klontje echte boter door; eet smakelijk!! 
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									michaela zegt:
 
									Margreet zegt:
Hoezo doorgekookt? Op
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/29325-groente-koken-kooktijd-tips-en-aantal-gram-per-persoon.html wordt over sperziebonen het volgende gezegd:Sperziebonen koken
250 gram sperziebonen is een prima hoeveelheid voor één persoon. Laat sperziebonen ongeveer een kwartier koken, voor roerbakken kunt u 11 tot 15 minuten rekenen.
Redactie KookJij
 
                    





 
					
Cecile zegt:
Lieve groet Cecile