KookJij
Lees meer Lees minder

Halloween recepten

Monsterkoekjes, pompoentaart, karamelappels en schuimspookjes. Een griezelige gelegenheid zoals Halloween vraagt natuurlijk om griezelig lekkere recepten. Met de recepten van KookJij maak je van Halloween een geslaagd griezelfeest. 

31 oktober: een griezelfeest

Halloween is een typisch Amerikaans feest dat ook in Nederland steeds vaker wordt gevierd. Het spookachtige feest vindt ieder jaar plaats op 31 oktober en staat volledig in het teken van een heleboel gruwelijkheden.

Geef jij dit jaar een Halloween feestje? Tover je keuken of eetkamer om tot een waar spookhuis met huiveringwekkend gerechten die tegelijkertijd je smaakpapillen laten sidderen van smakelijkheid. Wat dacht je van Halloweenbloedsoep met beestjes, eetbare spinnen of griezelpotjes?

Een lantaarn van pompoen                                             

Traditiegetrouw wordt er met Halloween ook een lantaarn van pompoen gemaakt, een lichtje er in en griezelen maar! Maar wat te doen met al dat heerlijke vruchtvlees wat er overblijft? Gooi deze niet weg. Je kunt hier nog de lekkerste gerechten mee maken zoals pompoensoep, pompoencake of gnocchi.

Bekijk hier de Halloween recepten van KookJij en maak je van Halloween een beangstigend lekker feest!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Halloween recepten

    1. Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
    2. Ingredienten: 1 soepschenkel, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 2 blikken gepelde tomaten, 2 liter water, 100 gram tapioca, 4 sneden witbrood, 100 gram boter, 1 deciliter room, peper en zout
    3. Ingredienten: 175 gram boter, gesmolten, 200 gram suiker, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel kaneelpoeder, 400 gram bloem, gezeefd, 1 bus poedersuiker, 1 eetlepel cacaopoeder

    4. Ingredienten: 1 pakje jellypudding aardbeien
    5. Ingredienten: zwarte en of rode dropveters, zwarte dropsleutels, harde zoete kleurendropstaafjes
    6. Ingredienten: -bakboter, -1 courgette(dunne schijven), -1 stengel prei(ringen), -1 wortel(met dunschiller over de hele lengte), -1 ajuin(halveren,ringen), -8 champignons(schijven), -10tal sluimererwten(stukjes), -krielaardappelen 350g...
    7. Ingredienten: 1 kleine pompoen (1 kilo), 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 groentebouillontabletten, 4 sneden wit casinobrood, zonder korst, 75 mililiter tomatensap
    8. Ingredienten: 250 gram gerookte spekblokjes, 1 kleine broccoli, 1 kleine bloemkool, 3 aardappelen, 1 stengel prei, 1 ajuin, 2 eetlepels groene pesto, 2 eetlepels gedroogde basilicum, 2 liter groentebouillon, een klontje boter

    9. De fruitmand even plunderen ;-) Ingredienten: 250 gr platte kaas, 100 gr witte suiker, 125 gr boterkoekjes, 30 gr boter, 4 gelatineblaadjes, 100 ml likeur coconut, 1 zakje klop-klop, 1 appel, 1 peer, 1 banaan, cacaopoeder, olijfolie
    10. Een belangrijk onderdeel van de volkoren pasta zijn complexe koolhydraten. Dit houdt in dat deze koolhydraten moeilijk af te breken zijn door het lichaam,... Ingredienten: 500 gr volkoren spaghetti, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1/2 courgette , 150 gr sluimererwten, 400 gr philadelphia kaas met fijne kruiden, 300 ml room, peper, zout, oregano, rozemarijn, marjolein, oli...
    11. Een soep voor de herfstdagen. Ingredienten: 600 gr pompoenblokjes, 1 ajuin, 1 aardappel, 150 gr bloemkoolroosjes, 150 gr broccoliroosjes, 2 nestjes mie, 2 liter groentenbouillon, boter
    12. Ingredienten: - 250 gram mie (noedels), - 300 gram tonijn in eigen nat (blik), - 4 tal mini oranje paprika's, - 1 stuk courgette, - 1 stuk pompoen, - 6 tal zilveruitjes gemarineerd in rode balsamico, - 4 kerstomaatjes, - roomkaas met...
    13. Heerlijk sausje voor de Halloween mosselen. Deze heerlijke spannende mosselen heb ik ook als los recept toegevoegd. Ingredienten: 4 soeplepels mayonaise, 1 soelepel grove mosterd, 2 teentjes look fijn geperst, enkele blaadjes verse peterselie fijn gehakt, peper, zeezout, paprikapoeder

    14. Heerlijk spannend vissoepje tijdens Halloween. Ingredienten: 150 gr pompoen, 1 sjalotje, 1 aardappel, 1 kleine wortel, 2 roosjes bloemkool, 1 kleine tomaat, 500 ml visbouillon, 2 scampi's, zeezout, een beetje citroensap, rozemarijn, boter, fijn gesneden bladpeterselie voor afwerki...
    15. Pompoen een heerlijke groente. Ingredienten: 500 gr pompoenblokjes, 2 wortelen, 1 aardappel, 1 ajuin, 1 teentje look, verse rozemarijn, 1 1/2 liter kruidenbouillon, boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mexicaanse kip enchiladas
    Mexicaanse kip enchiladas Categorie Ovenschotels
    Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me oo.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen
    Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen Categorie Vlees, Ovenschotels
    Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschot.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  3. Mini quiches met ham en zalm
    Mini quiches met ham en zalm Categorie Warm, Warm, Warm, Warm
    Deze mini quiches waren het tussengerecht als onderdeel van ons kerstdiner 2014. Ook een leuk idee om als onderdeel voor een buffet te gebruiken. Wij hebbe.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 9 personen.
  4. Hertenstoverij met verse cranberry's
    Hertenstoverij met verse cranberry's Categorie Wild, Stoofschotels, Kerst
    Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014. Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals;.... De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  5. Gebakken mie met garnalen op z'n Thais
    Gebakken mie met garnalen op z'n Thais Categorie Wokken
    Dit is een van de bekendste noedel gerechten uit Thailand. Het idee heb ik uit een Thais kookboek maar ik heb zowel aan de bereidingswijze gesleuteld als d.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Romige pasta met gerookte paling
    Romige pasta met gerookte paling Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Dit recept kwam zo maar bij me op omdat ik nog wat gerookte paling had liggen die op moest. Ik wilde er iets lekkers mee maken maar eens een keer geen sala.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  7. Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella
    Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella Categorie Pasta's
    Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en geh.... De bereidingstijd is circa -20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
    Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker Categorie Vlees
    Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr.... De bereidingstijd is circa -20 minuten en het is voor ongeveer -4 personen.
  9. Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
    Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes Categorie met Vis
    Dit lekkere lichte soepje is heerlijk als voorgerecht bij een dineetje. Snel en gemakkelijk te maken. Je kunt in plaats van rivierkreeftjes ook voorgekookt.... De bereidingstijd is circa -15 minuten en het is voor ongeveer -4 personen.
  10. Vegetarische 15 minuten pasta
    Vegetarische 15 minuten pasta Categorie Pasta's
    Het werd weer eens tijd om dit gerecht weer op het menu te zetten. Snel klaar en een explosie van smaken. Liever niet vegetarisch? Bak dan 75 gram spekreep.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.