KookJij
Lees meer Lees minder

Halloween recepten

Monsterkoekjes, pompoentaart, karamelappels en schuimspookjes. Een griezelige gelegenheid zoals Halloween vraagt natuurlijk om griezelig lekkere recepten. Met de recepten van KookJij maak je van Halloween een geslaagd griezelfeest. 

31 oktober: een griezelfeest

Halloween is een typisch Amerikaans feest dat ook in Nederland steeds vaker wordt gevierd. Het spookachtige feest vindt ieder jaar plaats op 31 oktober en staat volledig in het teken van een heleboel gruwelijkheden.

Geef jij dit jaar een Halloween feestje? Tover je keuken of eetkamer om tot een waar spookhuis met huiveringwekkend gerechten die tegelijkertijd je smaakpapillen laten sidderen van smakelijkheid. Wat dacht je van Halloweenbloedsoep met beestjes, eetbare spinnen of griezelpotjes?

Een lantaarn van pompoen                                             

Traditiegetrouw wordt er met Halloween ook een lantaarn van pompoen gemaakt, een lichtje er in en griezelen maar! Maar wat te doen met al dat heerlijke vruchtvlees wat er overblijft? Gooi deze niet weg. Je kunt hier nog de lekkerste gerechten mee maken zoals pompoensoep, pompoencake of gnocchi.

Bekijk hier de Halloween recepten van KookJij en maak je van Halloween een beangstigend lekker feest!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Halloween recepten

  1. Pompoensoep (de lekkerste)
    Pompoensoep (de lekkerste)
    Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
  2. Griezelkoekjes
    Griezelkoekjes
    Ingredienten: 100 stuks, Voor het deeg:, 250 gram bloem, 1 afgestreken theelepl backin, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 50 gram honing, 3 theelepels vanillearoma, 100 gram boter, dr. oetker gebaksglazuur, rode kleurstof,...
  3. Enge spinnen
    Enge spinnen
    Ingredienten: zwarte en of rode dropveters, zwarte dropsleutels, harde zoete kleurendropstaafjes

  1. Halloweenbloedsoep met beestjes
    Halloweenbloedsoep met beestjes
    Ingredienten: Tomatensoep naar keuze: zoek een goed recept op kookjij of koop een kant- en klaar pakje., 300 gram gehakt, 1 ei, 1 beschuit, gehaktkruiden of peper&zout, ongekookte spaghetti, stukje wortel
  2. Gruwelpudding met torren, spinnen of kevers
    Gruwelpudding met torren, spinnen of kevers
    Ingredienten: 1 pakje jellypudding aardbeien
  3. Pompoen gnocchi met pompoensaus
    Pompoen gnocchi met pompoensaus
    Ingredienten: 600 gr (ongeschilde) aardappelen, 350 gr bloem, 1 eetlepel boter of margarine, 1 koffielepel zout + peper, 1 eidooier, 1/2 koffielepel muskaatnoot, 1 grote pompoen
  4. Halloween ovenschotel
    Halloween ovenschotel
    Ingredienten: -bakboter, -1 courgette(dunne schijven), -1 stengel prei(ringen), -1 wortel(met dunschiller over de hele lengte), -1 ajuin(halveren,ringen), -8 champignons(schijven), -10tal sluimererwten(stukjes), -krielaardappelen 350g...
  5. Hapje
    Hapje
    Ingredienten: -sla(fijngesneden), -2 schijfjes tomaat, -1 asperge(halveren), -1 stuk komkommer(fijn gesneden), -2 schijven parmaham(roosjes), -balsamico dressing
  6. Pompoensoep
    Pompoensoep
    Ingredienten: zout, 2 blokjes Knorr kippenbouillon, 2,5 l water, 50 ml Solo Delifine, witte wijn, 500 ml tomatenpuree, 3 uien, 1 pompoen (gemiddelde grootte), 3 witloofstronkjes, peper
  7. Heksensoep
    Heksensoep
    Ingredienten: 1 soepschenkel, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 2 blikken gepelde tomaten, 2 liter water, 100 gram tapioca, 4 sneden witbrood, 100 gram boter, 1 deciliter room, peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma