KookJij
Lees meer Lees minder

Halloween recepten

Monsterkoekjes, pompoentaart, karamelappels en schuimspookjes. Een griezelige gelegenheid zoals Halloween vraagt natuurlijk om griezelig lekkere recepten. Met de recepten van KookJij maak je van Halloween een geslaagd griezelfeest. 

31 oktober: een griezelfeest

Halloween is een typisch Amerikaans feest dat ook in Nederland steeds vaker wordt gevierd. Het spookachtige feest vindt ieder jaar plaats op 31 oktober en staat volledig in het teken van een heleboel gruwelijkheden.

Geef jij dit jaar een Halloween feestje? Tover je keuken of eetkamer om tot een waar spookhuis met huiveringwekkend gerechten die tegelijkertijd je smaakpapillen laten sidderen van smakelijkheid. Wat dacht je van Halloweenbloedsoep met beestjes, eetbare spinnen of griezelpotjes?

Een lantaarn van pompoen                                             

Traditiegetrouw wordt er met Halloween ook een lantaarn van pompoen gemaakt, een lichtje er in en griezelen maar! Maar wat te doen met al dat heerlijke vruchtvlees wat er overblijft? Gooi deze niet weg. Je kunt hier nog de lekkerste gerechten mee maken zoals pompoensoep, pompoencake of gnocchi.

Bekijk hier de Halloween recepten van KookJij en maak je van Halloween een beangstigend lekker feest!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Halloween recepten

  1. Pompoensoep (de lekkerste)
    Pompoensoep (de lekkerste)
    Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
  2. Heksensoep
    Heksensoep
    Ingredienten: 1 soepschenkel, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 2 blikken gepelde tomaten, 2 liter water, 100 gram tapioca, 4 sneden witbrood, 100 gram boter, 1 deciliter room, peper en zout
  3. Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
    Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
    Ingredienten: 1 kleine pompoen (1 kilo), 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 groentebouillontabletten, 4 sneden wit casinobrood, zonder korst, 75 mililiter tomatensap

  1. Halloween ovenschotel
    Halloween ovenschotel
    Ingredienten: -bakboter, -1 courgette(dunne schijven), -1 stengel prei(ringen), -1 wortel(met dunschiller over de hele lengte), -1 ajuin(halveren,ringen), -8 champignons(schijven), -10tal sluimererwten(stukjes), -krielaardappelen 350g...
  2. Pompoencake
    Pompoencake
    Ingredienten: 150 g zachte boter, 1 pompoen van ± 300 g, 4 eieren, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, snuf zout, 300 g meel, 100 g rozijnen, 1 el kaneelpoeder, 1 el gemberpoeder, snuf nootmuskaatpoeder
  3. Griezelkoekjes
    Griezelkoekjes
    Ingredienten: 100 stuks, Voor het deeg:, 250 gram bloem, 1 afgestreken theelepl backin, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 50 gram honing, 3 theelepels vanillearoma, 100 gram boter, dr. oetker gebaksglazuur, rode kleurstof,...
  4. Enge spinnen
    Enge spinnen
    Ingredienten: zwarte en of rode dropveters, zwarte dropsleutels, harde zoete kleurendropstaafjes
  5. Gruwelpudding met torren, spinnen of kevers
    Gruwelpudding met torren, spinnen of kevers
    Ingredienten: 1 pakje jellypudding aardbeien
  6. Haloweenwafeltjes
    Haloweenwafeltjes
    Ingredienten: Recept voor 20 wafeltjes:, 250 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 20 gram gist, 2 deciliter water, 100 gram boter, gesmolten, 3 deciliter lauwe melk
  7. Aardappelen : Halloween puree
    Aardappelen : Halloween puree
    Ingredienten: -8 grote aardappels, -300 gr pompoenblokjes, -1 ajuin(blokjes), -peper, -rode pesto(1eetlepel), -muskaatnoot, -1 ei, -een beetje boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles
    Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles Categorie Vlees
    . Ingredienten: Voor de kippenvinken:, 400 g kippengehakt, 2 kipfilets, 1 sjalot, ¼ bussel peterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel, boter, olijfolie, peper, zout, Voor de stoemp:, 800 g aardappelen, 400 g snijbiet (warmoes), 200 g spe
  2. Varkenshaasjes met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
    Varkenshaasjes met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade Categorie Vlees
    Varkenshaas laat zich heerlijk combineren met witlof. Doe hier spekjes bij, en het is genieten! Ingredienten: Voor het varkenshaasje:, 800 g varkenshaasje, 10 plakjes spek, 4 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels arachideolie, 1 koffielepel mosterd, enkele takjes tijm, cayennepeper, peper, zout, Voor de aardappelen:, 800 g ratte-aa
  3. Videe van konijn met kervelpuree
    Videe van konijn met kervelpuree Categorie Vlees
    . Ingredienten: Voor de bouillon:, 1 konijn, 2 wortelen, 2 stengels selder, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blaadje laurier, enkele takjes tijm, 2 l water, Voor de vulling:, 400 g kalfsgehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 1 teen knoflook,
  4. Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen
    Aardappelsoep met witloof en handgepelde garnalen Categorie met Vis
    . Ingredienten: 400 g bloemige aardappelen, 3 stronkjes witloof, 100 g handgepelde grijze garnalen, 2 uien, 50 g boter, 2 dl room, ½ l lichte gevogeltebouillon, 2 el fijngesneden bieslook, 2 stuks steranijs, peper en zout
  5. Aardappelsoep met Filet d'Anvers
    Aardappelsoep met Filet d'Anvers Categorie met Vlees
    . Ingredienten: 6 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g), 100 g filet d'Anvers, 2 grote preistengels, 2 uien, 1 l groentebouillon, 2 el olijfolie, peper en zout
  6. Vissoepje met hondshaai
    Vissoepje met hondshaai Categorie met Vis
    . Ingredienten: 400 g hondshaai filet, in stukken, 300 g schelpjes (kokkels of venusschelpen), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 3 wortelen, 4 lente-uitjes, 1 l visbouillon, 200 ml droge witte wijn, 1 mespunt kerriepoeder, bote