Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaghetti met wijting
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaghetti met wijting
Een heerlijk spaghetti met wijting recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaghetti met wijting te bereiden
 Hak de ui en de knoflook fijn. Laat deze gedurende 8 minuten zacht in een pot aanfruiten in 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de ontvelde wijtingfilets in stukjes. Voeg die bij de ui. Laat bakken gedurende 3 minuten op hoog vuur. De vis krijgt een zacht bruin korstje.
Giet er de witte wijn bij en laat die op hoog vuur bijna volledig verdampen. Zo verdwijnt de alcohol volledig in de lucht.
Voeg de tomaten, tijm, peper, zout en een snuifje suiker toe. Laat alles een kwartiertje op zacht vuur sudderen zonder deksel.
Kook de spaghetti in gezouten water op een hoog vuur. Zet geen deksel op de pastapot. Giet de deegwaren af als ze beetgaar gekookt zijn. Doe opnieuw in de pot en meng een lepel olijfolie onder de pasta.
Voeg de vissaus toe aan de pasta en meng. Serveer zo vlug mogelijk. Bestrooien met fijngemalen Parmezaanse kaas is niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst. Maar volgens de kinderkookkunst mag het gerust.
									Snijd de ontvelde wijtingfilets in stukjes. Voeg die bij de ui. Laat bakken gedurende 3 minuten op hoog vuur. De vis krijgt een zacht bruin korstje.
Giet er de witte wijn bij en laat die op hoog vuur bijna volledig verdampen. Zo verdwijnt de alcohol volledig in de lucht.
Voeg de tomaten, tijm, peper, zout en een snuifje suiker toe. Laat alles een kwartiertje op zacht vuur sudderen zonder deksel.
Kook de spaghetti in gezouten water op een hoog vuur. Zet geen deksel op de pastapot. Giet de deegwaren af als ze beetgaar gekookt zijn. Doe opnieuw in de pot en meng een lepel olijfolie onder de pasta.
Voeg de vissaus toe aan de pasta en meng. Serveer zo vlug mogelijk. Bestrooien met fijngemalen Parmezaanse kaas is niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst. Maar volgens de kinderkookkunst mag het gerust.
                    