KookJij

Spaghetti anders

Een heerlijk spaghetti anders recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: een nicht van mijn moeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti anders te bereiden

Allereerst kook je water voor de pasta.
Kook de pasta zoals jij hem graag hebt.
Giet deze vervolgens in het vergiet en laat hem schrikken met lauw water ( anders wordt ie te koud) en laat deze dan uitlekken.

Vervolgens gaan we de rest klaar maken.
We beginnen met even wat water te koken voor de groentemix, dan kan dit wellen, terwijl we de rest klaarmaken.
Snijd de uien in snippers, de prei in kleine ringen, en de wortel in kleine blokjes.
Zet de pan op het vuur en doe een klein scheutje olie in de pan. Wacht totdat deze warm is en bak dan het gehakt rul. Tijdens het bakken doe je het gehakt even kruiden met wat paprikapoeder, zout en een beetje peterselie (Italiaanse kruiden mag ook).
Bak vervolgens de spekblokjes mee en als deze lekker zijn gebakken; dus niet helemaal krap, dan de uien erbij, de prei erbij en de wortels, en laat dit garen totdat de uien lekker glazig zijn en de wortelen lekker zacht. Doe er vervolgens de bami-mix bij en laat het volgens het recept van de mix nog even goed garen.
Het kan zijn dat de pasta toch een beetje is gaan plakken, dit kun je eventueel oplossen door een pan te nemen, spaghetti in de pan, wat olijfolie erover en deze onder middelgroot vuur te verwarmen, wel goed blijven schudden of doorroeren, anders gaat ie vastbakken. Vervolgens giet je de spaghetti bij het gehakt en schept alles goed door. Vervolgens even warm laten worden en je kunt opscheppen.

Smakelijk eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

buddy73

buddy73 zegt:
Ik heb de tekst aangepast, wouros... je had gelijk.
buddy73

buddy73 zegt:
Even een reactie op het koken van de pasta, als je er olie bij doet tijdens het koken, moet de spaghetti iets langer staan dan al dente. Dan neemt de spaghetti in de saus geen water meer op en kan dan niet gaan plakken/drabberig worden.

Zie pasta koken is een kunst.
wouros

wouros zegt:
Wil niet vervelend doen, maar in je recept staat:Allereerst kook je water voor de pasta, breng voordat het water kookt wat gaan in het water (plakken tegen te gaan. Dus moet de tekst aangepast worden!!!
Overigens helpt olie in het water niet echt. Olie blijft drijven en mengt zich niet met de pasta.Kijk maar eens op:Pasta koken is een kunst!
enilorac

enilorac zegt:
Staat gewoon in de bereiding hoor!!!!
Het kan zijn dat de pasta toch een beetje is gaan plakken, dit kun je eventueel oplossen door een pan te nemen, spaghetti in de pan, wat olijfolie erover en deze onder middelgroot vuur te verwarmen, wel goed blijven schudden of doorroeren, anders gaat ie vastbakken.
wouros

wouros zegt:
Wat moet er nu in het water om het plakken tegen te gaan?