Recept
« Terug naar recepten
slivovitz-koteletten met tarana
PT90M
slivovitz-koteletten met tarana
Een heerlijk slivovitz-koteletten met tarana recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe slivovitz-koteletten met tarana te bereiden
Kneed 1 dag van tevoren voor de tarana (deegkruimels)200 gr bloem, de eieren en 1 tl zout eerst met de mixer daarna met de handtot een stevige deegmassa. rasp het deeg grof op een met bakpapier belegd bakblik. Verdeel het deeg gelijkmatig over het blik en laat het 1 nacht drogen. Laat de pruimen in 300 ml water 1 uur weken. Bak de deegkruimels in porties in 2 el hete boter. Neem ze vervolgens uit de pan. Draai de koteletten door de bloem. Braad ze vervolgens 7 min in hete olie en neem ze weer uit de pan. Doe de pruimen met het inweekwater en wat zout in het hete braadvet en breng het aan de kook. Leg de koteletten in de jus en laat alles met het deksel op de pan 5 min smoren. Giet de slivovitz over de koteletten en flambeer deze. Doe de gebakken deegkruimels in ruim kokend water met een snufje zout en laat ze 10 min zachtjes doorkoken. Laat ze vervolgens uitlekken. Smelt wat boter en giet dit over de deegkruimels.