KookJij

Simpele spaghetti carbonara (zonder ei)

Een heerlijk simpele spaghetti carbonara (zonder ei) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Simpele spaghetti carbonara (zonder ei) te bereiden

-de spaghetti beetgaar koken, afgieten en het wokblokje erdoor roeren tot het gesmolten is
-de spekblokjes langzaam uitbakken
-spekblokjes uit de pan scheppen en de champignons lichtbruinbakken in het overgebleven vet
-champignons eruit scheppen en bij de spekblokjes doen
-in het overgebleven vet de ham/kaassaus maken (water erbij doen en het poeder en wachten tot alles kookt)
-dan de champignons en de spekjes er terug bij doen samen met de knoflook
-± 5 minuutjes zachtjes doorwarmen
-als laatste de basilicum erdoor roeren en alles bij de spaghetti doen en goed doorroeren
-over borden verdelen en bestrooien met de Parmezaanse kaas en flink bestrooien met de verse peper

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Voor de liefhebbers kun je hier ook verse spinazie bij doen; als de saus zover klaar is dan voeg je beetje bij beetje de verse spinazie toe tot deze geslonken is en ga dan verder met het recept.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nelleke

nelleke zegt:
Ja, lekker en vooral gemakkelijk te maken!;)
wilma

wilma zegt:
Lijkt me erg lekker!!!