KookJij

Shaslik en Sate

Een heerlijk shaslik en sate recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shaslik en Sate te bereiden

BBQ spiesen, Slim snij vlees in blokken voor de shaslik en doe het in een schaal giet daar olijfolie op en zorg dat alle stukken vlees goed in de olijfolie zitten!Laat het een nachtje afgedekt in een schaal in de koeling staan! Voordeel: je hoeft straks als je de spiesen met spek,paprika,s,ui gemaakt hebt niet meer apart in te smeren met olie tegen het verbranden op de BBQ! Snij vlees(magere fricandau in blokjes voor de sate,doe alles in een schaal,doe daarbij verse peper,zout,paprikapoeder,stukjes verse knoflook en een flinke scheut ketjap, roer al het vlees in de marinade en voeg als laatste toe de satekruiden,Dit in de schaal afgedekt een nacht laten intrekken in de koelkast!Voor de satesaus kan je kant en klare kuipjes gebruiken zelf voeg ik flinterdunne gesneden sliertjes rode peper toe om de satesaus een lekkere volle smaak te geven,eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Taco Fortgens)

Gebruik alles vers,neem je tijd voor de voorbereiding,Je kan op elk type BBQ voedsel klaar maken,ik gebruik voor sate alleen een klein BBQtje met houtskool voor de smaak,voor andere gebruik ik een elektrische BBQ met waterbak onder de grill, wat helpt tegen vet wat gaat branden en je vlees zwart brand!Het vet druipt nu in de waterbak!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petje58

petje58 zegt:
bedankt voor dit recept.
Ik ga het zeker maken,het lijkt mij erg lekker:)