KookJij

Seroendeng

Een heerlijk seroendeng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Seroendeng te bereiden

Pel de ui en snipper hem zeer fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui er al roerend goudgeel in. Zet de hittebron laag en doe de geraspte kokos in de koekenpan. Strooi de kruiden over de kokos. Zet de hittebron wat hoger en blijf voortdurend roeren. Op een matige hittebron wordt de kokos mooi egaal lichtbruin. Zet de hittebron vooral niet te hoog want dan wordt een deel van de kokos erg donker of verbrandt zelfs. Voeg als de kokos hier en daar licht bruin wordt de pinda's en de bruine suiker toe. Roer verder en breng de seroendeng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.Zet de hittebron uit als alle kokos lichtbruin is en haal de seroendeng meteen uit de pan. Laat de seroendeng uitgespreid in een niet te dikke laag onafgedekt afkoelen. Serveer seroendeng koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst