KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Scones

Een heerlijk scones recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: geertje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter met twee messen door bloem in kleine stukjes snijden. Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel gietenen het geheel tot een samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 21/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken , op bakblik leggen en met de rest van de melk bestrijken. Scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Scones uit de oven op een rooster laten afkoelen. Slagroom stijf kloppen en de scones met jam en slagroom serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ronnie Howlett

Ronnie Howlett zegt:
Ik ben namelijk van Britse afkomst mijn scones die ik maak zijn Yorkshire scones met rozijnen dat moet u eens proberen die zijn "The are delicacies I must say to you try it!"
Anna

Anna zegt:
Dit recept is geplaatst in 2007, dus je kunt je afvragen van wie het nu werkelijk is. In de bronvermelding staat: "Geertje".
Mocht dit niet juist zijn, zullen wij het aanpassen.
Groet,
Anna
KookJij.
Marion Mulkens

Marion Mulkens zegt:
Dit is het recept van de AH-site.
Gerard

Gerard zegt:
Kreeg deze "broodjes" in Ierland bij het ontbijt, mmmmmmmmm Met rozijnen en roomboter. Wat kan eenvoudig lekker zijn! Dat is met alles in Ierland ;)
Carin

Carin zegt:
.....of je komt ze eten in Usselo (Twente)bij Theetuin en B&B "De Oale Zessprong"
liza

liza zegt:
je kunt er ook hartige dingen bij doen zoals kaas en ham vind ik zelf nog lekkerder;)
Emmy van Meir

Emmy van Meir zegt:
Mijn moeder woont in Engeland en daar heb ik ze nooit zo lekker gehad als met dit recept.
Mijn gezin vraagt me nu elk weekend of ik ze wil maken. En uiteraard doe ik dat. Kost weinig tijd en zijn heerlijk.
En blije gezichten zijn heel veel waard.
florien

florien zegt:
Ddit is even een vervolg op mijn vorige berichtje,
ik ga dit recept dus voor een werkstuk gebruiken, kunnen jullie mij nog iets zeggen waardoor ik een heel hoog cijfer krijg? Groetjes Florien:D
florien

florien zegt:
Hallo,

Ik ga dit recept voor een werkstuk gebruiken:p
Sarah

Sarah zegt:
HEERLIJK mmm vooral met frambozen jam maar ze kwamen niet zo mooi omhoog wat deed ik verkeerd:?