Recept
« Terug naar recepten
					
						Scones
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Scones
Een heerlijk scones recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											136
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									geertje
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Scones te bereiden
 Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter met twee messen door bloem in kleine stukjes snijden. Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel gietenen het geheel tot een samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 21/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken , op bakblik leggen en met de rest van de melk bestrijken. Scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Scones uit de oven op een rooster laten afkoelen. Slagroom stijf kloppen en de scones met jam en slagroom serveren. 
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Mocht dit niet juist zijn, zullen wij het aanpassen.
Groet,
Anna
KookJij.
Gerard zegt:
Emmy van Meir zegt:
Mijn gezin vraagt me nu elk weekend of ik ze wil maken. En uiteraard doe ik dat. Kost weinig tijd en zijn heerlijk.
En blije gezichten zijn heel veel waard.
florien zegt:
ik ga dit recept dus voor een werkstuk gebruiken, kunnen jullie mij nog iets zeggen waardoor ik een heel hoog cijfer krijg? Groetjes Florien:D
Sarah zegt:
Ilona meester zegt:
                    
Ronnie Howlett zegt: