KookJij

Schoenlapperstaart

Een heerlijk schoenlapperstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: margriet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schoenlapperstaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in stukjes.Kook het in een bodempje water 15 minuten tot appelmoes.Giet overtollig water weg en pureer de appels.Verkruimel de beschuiten en roer ze met de vanillesuiker en kaneel door de appelmoes.Slpits de eieren.Klop de eiwitten in een kom stijf.Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.Klop de dooiers los en roer ze door het appelmoes.Spatel de appelmoes door de eiwitten en schenk alles in een beboterde ovenschaal.Bak de taart in 45 minuten gaar.Eet de taart lauwwarm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

S.

S. zegt:
Ik doe makkelijker met een pot appelmoes. Rol beschuit. 4 eieren. de rest is het zelfde. Serveren met [poedersuiker] gescheiden. Rozijnen. 60 min. in de oven. 1 dag over laten staan.
:p
marco

marco zegt:
Een heerlijk en ouderwets recept, ken het nog van mijn moeder. Zeker een aanrader voor kinderen.
.slankiie.

.slankiie. zegt:
ik heb het geprobeert en het was erg lekker ik had het aleen wat langer in de oven moeten laten staan het is simpel lekker en goed voor je lijn;)wat wil je nog meer.! een kind kan de was doen.!;)
franeke

franeke zegt:
dat ziet erlekker uit!
een vraagje kan je deze zo uit het vuistje eten of is er een bordje nodig ??????:p
lotte1

lotte1 zegt:
Bij mij bleef de bovenkant helemaal zacht, ik weet niet of dit de bedoeling is. Of moet ik misschien de temperatuur iets hoger zetten? De kinderen vonden het heerlijk, hebben de schaal helemaal leeggepeuzeld.;)
Remko

Remko zegt:
Euh ja... Haha... Lijkt me niet echt lekker als je de vla in de taart doet.

Na het bakken dus :)
Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
Ik neem aan dat je die vla ná het bakken erover doet?:?
Remko

Remko zegt:
Extra tip:
Gooi een beetje vla over de schoenlapperstaart. Klink vreemd maar is erg lekker ;)
esther jong

esther jong zegt:
het is lekker het lijkt op broodpap maar dan met beschuit zeer lekker dus;)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Het is bedoeld als nagerecht.Groetjes Marijke
Yvonne

Yvonne zegt:
Marijke, is dit als nagerecht bedoeld of als hapje?