Recept
« Terug naar recepten
					
						Schnitzels met champignon-citroensaus
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Schnitzels met champignon-citroensaus
Ongepaneerde schnitzels in een verrukkelijke champignons-citroen-saus.  Het zachte citroensap geeft aan het vlees een bijzonder fijn aroma. Je kunt
dit gerecht maken met kalfsschnitzel, varkens- of kipschnitzel-
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Stond ooit in een Duits tijdschrift
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Schnitzels met champignon-citroensaus te bereiden
- De schnitzels met een deegrol of zware pan nog een keer extra plat drukken.
- Champignons schoonmaken en in hele dunne plakjes snijden en met citroensap vermengen. 10 minuten laten intrekken.
- Schnitzels door de bloem halen en een beetje afkloppen.
- Boter verhitten en hierin de schnitzels aan beide zijden op een middelgrote warmtebron bruin bakken. Bestrooien met zout en peper.
- Schitzels uit de pan halen en warm houden in aluminiumfolie.
- De champignons in het braadvet plm. 5 minuten bakken onder voortdurend roeren.
- Slagroom en maizena door elkaar roeren en over de champignons gieten. Roerend aan de kook brengen. Champignonsaus proeven en op smaak maken met zout en peper.
- Champignonsaus half over de schnitzels gieten en schaal garneren met plakjes citroen en peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met aardappelkroketjes en groene salade.
									 
                    





 
					
