KookJij

Scampi's met pittige saus

Een heerlijk scampi's met pittige saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi's met pittige saus te bereiden

Scampi's als het nodig is ontdooien.
Ui en knoflook snipperen.
Tomaten ontvellen en halveren en de zaadjes en vocht eruit halen, dan verder in blokjes snijden.
Olijfolie verhitten. Ui en knoflook fruiten maar niet laten bruinen.
Tomaatstukjes erbij en 2 min. bakken.
Tomatenpuree erdoor roeren en de witte wijn erbij doen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Scampi's erin leggen en ± 10 min.verwarmen
Een paar druppels tabasco erdoor (niet te veel).
Overdoen in een voorverwarmde schaal en peterselie erover strooien.
Geef er 2 sneetjes geroosterd brood bij (evt.met roomboter besmeerd).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik doe er een droge witte wijn bij. Ik heb het in het recept aangepast.
toky roulaux

toky roulaux zegt:
Is het droge of zoete witte wijn wat je moet gebruiken?
Els

Els zegt:
De scampi's die ik had kwamen uit de vriezer (makkelijk altijd in huis) en zijn al gaar. maar inderdaad als je "verse" hebt moet je deze eerst bakken tot ze roze zijn. Dan zijn ze gaar.;)
werner

werner zegt:
Moet je scampi's niet eerst bakken voordat je ze er bij doe?