KookJij

Salade van pastinaken

Een heerlijk salade van pastinaken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van pastinaken te bereiden

Neem de pastinaak en kook ze goed, giet het water af. Kook ze opnieuw in vers water met sla. Doe ze in een schotel, en doe er zout, azijn, koriander en peper over.
Je kan de pastinaken ook bakken in boter of olie na dat ze een keer gekookt zijn, als de kern eruit gehaald is in plakjes snijden dan door de bloem halen en afbakken in hete olie of boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilma Amkreutz

Wilma Amkreutz zegt:
Hai Jennifer,
Ik weet niet hoelang ik de pastinaak in de oven doe maar er moet een lichte verkleurde gloed overheen.Ik doe het altijd op gevoel. Wanneer je ze te lang in de oven laat dan worden ze veel te zacht. Temp. op 180 gr.
Proberen maar en smakelijk eten.
jennifer

jennifer zegt:
wilma, hoe lang en op welke temperatuur moeten die pastinaken in de oven?
Bedankt alvast.
wilma

wilma zegt:
Ik maak pastinaak op de engelse manier klaar. Schillen en in vieren snijden. Op een bakplaat leggen en besmeren met olie. Is heerlijk met aardappeltjes[besmeerd met olie en rozemarijn] ook uit de oven. Lekker!
linde27

linde27 zegt:
Dus ze smaken anders Evelien
Evelien

Evelien zegt:
ik vind pastinaken vooral gewoon naar wortel smaken, iets zachter alleen...
Karin Niezink-Quist

Karin Niezink-Quist zegt:
Wij verbouwen al jaren pastinaak is ook heerlijk als puree, maar dan wel een paar aardappelen meekoken en pureren. Wat ook heel goed kan is er patat van maken. Smaakt erg bijzonder
Tania

Tania zegt:
Albert, hoe lang moeten de pastinaken de 1e keer koken en hoelang de tweede keer? Moet ook na het koken de kern eruit gehaald worden of is dat alleen als je de pastinaken bakt? Ik wil deze groenten graag eens uitproberen.