KookJij

Salade van pasta

Een heerlijk salade van pasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: pimentos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van pasta te bereiden

Zet een pan water op het vuur en wacht tot het water kookt. Voeg de pasta met de langste kooktijd eerst toe en wacht totdat het water weer kookt. Laat dan de kooktijd ingaan en kook de pasta al-dente. Kook vervolgens alle pasta-soorten al-dente.
Spoel de pasta, na het koken, met koud water af om te voorkomen dat de pasta doorkookt. Laat de pasta vervolgens goed afkoelen.
Maak ondertussen de teentjes knoflook schoon. Doe de teentjes knoflook, peterselie, olijfolie, azijn, wat zout en peper in een hoge kom. Dit wordt de dressing voor de salade. Gebruik de staafmixer om enige tijd te mixen (ongeveer 2 tot 3 minuten). Als er een homogeen geheel is ontstaan, is de dressing klaar.
Haal de tonijn uit de olie en voeg deze aan de goed afgekoelde pasta toe. Roer de dressing door de pasta en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
Meng de olijven met de pasta, maar hou enkele olijven achter voor de garnering. Schik de salade op een schaal en garneer deze met de achtergehouden olijven en de in partjes gesneden tomaten.
Tip
Als je de pasta na het koken niet afspoelt, kookt deze door en wordt dan te gaar.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst