Recept
« Terug naar recepten
					
						Salade van kreeft met champagnemousse
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Salade van kreeft met champagnemousse
Een heerlijk salade van kreeft met champagnemousse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									culinair net
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Salade van kreeft met champagnemousse te bereiden
Maak een dag van tevoren : Snij de kreeften middendoor : steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de staart vertrekt en naar de borst van de kreeft toeloopt, die is zeer bitter. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker of kreeftentang. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser, maar probeer het vlees niet te beschadigen. Hak wat losse stukjes fijn. Kook de visfumet en de champagne enkele minuten door. Week de gelatine in ruim koud water. Neem de pan met fumet van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Breng het mengsel flink op smaak met peper en zout en laat het licht geleren. Spatel de dikke room samen met de gehakte stukjes kreeft door de gelei. Doe de mousse over in een koelkastdoos en zet hem minimaal vier uur weg in de koelkast. Dek het kreeftenvlees af om niet uit te drogen en zet het ook in de koeling.
Bereidingswijze
Meng de olie, azijn, peper en zout en klop de slagroom en dille hierdoor. Meng de sla met een deel van de dressing.
Serveertips
Verdeel de salade over de borden en leg de in plakken gesneden mousse en de kreeft hierop. Besprenkel het geheel met de rest van de dressing
									Bereidingswijze
Meng de olie, azijn, peper en zout en klop de slagroom en dille hierdoor. Meng de sla met een deel van de dressing.
Serveertips
Verdeel de salade over de borden en leg de in plakken gesneden mousse en de kreeft hierop. Besprenkel het geheel met de rest van de dressing
                    