KookJij

Runder Rillettes

Een heerlijk runder rillettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 500 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runder Rillettes te bereiden

Zet de oven aan op 90 graden Celsius
*Zet het ganzenvet op het vuur om te smelten en laat alle kruiden meeverwarmen,behalve zout,peper en kappertjes.
*Doe dan het klein gesneden vlees ook in het ganzenvet en zet het geheel in de oven.Het vlees mag nu zo lang in de oven blijven als nodig is om het uit elkaar te laten vallen.Dat zal 6 - 8 uur duren,of soms zelfs langer.Controleer dus na verloop van tijd hoe het er bij staat.
*Haal het dan uit de oven en zeef de inhoud van de pan.
Verwijder de blaadjes,schijfjes enz.
*Nu het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken en prakken met een weinig zout en veul-veul peper.Prak het met wat ganzenvet om het een goede consistentie te geven en roer er dan de gehakte kappertjes door voor een extra smaakje.
De liefhebber moer er verder naar behoefte zout en peper op doen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Bewaren onder wat ganzenvet of olie.
*Heb het ook wel eens gemaakt met ouwerwetse reuzel : is nog lekkerder omdat het een spek-smaakje mee krijgt.Maar dan gebruik ik wel witte peper.
Goede ambachtelijke reuzel bestellen bij de slager.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Lieke,Bedoeld wordt "daun djeruk purut".
daun=blad
djeruk purut=soort limoen uit Azie
Het is dus een blad van de djeruk purut boom.Dit soort blaadjes is te koop in de Aziatische toko.
M.vr.gr.
Jan A:)
lieke

lieke zegt:
ik weet niet wat purut is graag reactie dank je