KookJij

Romige prei

Een heerlijk romige prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 3 à 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: naar een folder van Room Culinair
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige prei te bereiden

In een pan een laagje water met zout laten koken, de prei erin doen en in ± 5 à 9 minuten beetgaar koken.
Giet dan het kookvocht af en doe de room culinair bij de prei in de pan. Laat de saus op hoog vuur aan de kook komen en enigszins binden. Zout / peper en/of nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Wil je het gerecht in de oven, de prei niet al te zacht laten worden. Doe de prei in een ingevette ovenschaal, giet er de room culinair overheen.
Meng paneermeel met geraspte kaas en strooi dat mengsel over de prei. Leg hier en daar een vlokje margarine. Oven 190°C ± 15 minuten. Checken of het gerecht heet is.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Je kunt ook een complete maaltijd van maken met bijv. restjes gekookte aardappels of krieltjes en hamblokjes enz.
Wil je het nog sneller, snijd de prei in ringen en de ringen in kleinere stukken. Wel in de gaten houden dat het niet al te slap en overgaar wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst