KookJij

Romige hutspot met gebakken uien en saucijsjes

Deze stamppot van winterpeen met gebakken uien smaakt veel lekkerder dan de originele hutspot. De gebakken uien geven een heerlijke smaak aan de stamppot.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige hutspot met gebakken uien en saucijsjes te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
  2. Schil de winterpeen en snij deze
    in stukjes.
  3. Pel de uien en snij deze in stukjes.
  4. Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor plm.de helft van
    de hoeveelheid in de pan water toe en een vleesbouillontablet. Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
  5. Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.
  6. Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten) deze afgieten. Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen.
  7. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar of gebruik een gewone
    mixer (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
  8. Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Maak op smaak met versgemalen peper. Garneer met de rest van gebakken uien.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Door de aardappelen en de winterpeen te koken met een bouillontablet krijgt de stamppot een lekkere kruidige smaak.
De créme fraîche geeft een heerlijke romige smaak aan de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst