KookJij

Roly-poly

Een heerlijk roly-poly recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: smulweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roly-poly te bereiden

Stroop:
1 koppie suiker(250 ml)
2 koppies water
1 teelepel bottter
1/2 teelepel vanielje essens
Kook tot stroop

Sif die bakpoeier en meel saam.
Vryf botter in droe bestanddele.
Maak melk aan met geklitste eier
Deeg moet rolbaar wees
Voeg bietjie melk by indien die deeg te styf is.
Rol deeg uit in reghoek.
Smeer appelkooskonfyt(abrikozenjam) oor.
Rol vanaf die korte kan op.
Gooi stroop oor.
Bak by 180*C vir 40 tot 60 min of tot goud bruin van kleur en gaar. Verdeel stroom steeds weer oor roly-poly terwyl jy dit bak.

Haal nou die pudding uit die sous en sny die in plakke van drie tot vier cm. dik en plaas dakpansgewys terug in stroop. Gooi warm vanillavla oor die poeding en bak nog vir 15 minute verder tot alles bietjie vermeng is en mooi van kleur.

Serveertips
Roomys pas ook baie goed hierby

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Addie

Addie zegt:
Hoi Doortje,
Wat kun jij goed Zuid Afrikaans schrijven zeg. Met een beetje goede wil is het goed te lezen hoor.
Kookgroet,
Addie.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Doortje, Prachtig en met veel humor geschreven als je goed leest dan begrijp je het wel. Gaat het zeker een keer maken deze zomer.Groetjes Willemien;)
stephanie

stephanie zegt:
ik zou het ook wel eens in het Nederlands willen lezen! jammer genoeg ben ik hopeloos met dit recept!
sari marijs

sari marijs zegt:
sorry het is leuk zo`n stukje humor,maar ik kan d`r geen roelie poelie wijs uit worden,in het nederlands gezegd,ik ken hiero geen droog brood van bakke :?