KookJij

Roergebakken zeekraal

Een heerlijk roergebakken zeekraal recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: kook ook
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roergebakken zeekraal te bereiden

Verwijder de onderste harde stengelsegmenten van de zeekraal. Was de groente en laat haar uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de sjalot zachtjes ca. 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak de groente in ca. 2 minuten beetgaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Zeekraal wordt geoogst van half mei tot begin september.
Lamsoor van half maart tot eind juli.

Redactie KookJij
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Wat is het oogstseizoen van zeekraal en lamsoor?