Recept
« Terug naar recepten
					
						Rode bieten champignon stoof
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rode bieten champignon stoof
Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van het gerecht.
            
            
					
									Recept van:
									Nadine  
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Mijn receptenboek
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rode bieten champignon stoof te bereiden
- Schil de rauwe bieten en snijd deze in kleine blokjes. Schil en rasp het stuk gemberwortel. Snijd de kastanje champignons in parten en de peper, knoflook en het uitje fijn.
- Verwarm olie in een pan en bak de bieten en champignons samen met komijnzaad en de mosterd circa 5 minuten. Voeg vervolgens de geraspte gember, knoflook, peper en ui toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en breng dit aan de kook. Verlaag het vuur en laat dit nog een ongeveer een uur zachtjes koken of totdat de bieten beetgaar zijn.
- Klaar om te serveren, lekker met aardappels en vlees.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Lekker recept om eens te variëren met bieten. Zelf heb ik het gegeten met aardappelpuree en een gehaktbal van Stroganoff-gehakt zoals op de foto te zien is. Als dessert had ik heerlijke stoofpeertjes dus een lekkere Hollandse maaltijd. Ook deze bieten waren weer vers van het land.
									 
                    



 
					




 
									
Nadine zegt: