KookJij

Rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes

Een heerlijk rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: mijn Eet-planner
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes te bereiden

Rijst koken zoals je gewend bent.
In braadpan 50 gr boter verhitten.
Rest v.d. ui+lombok 2 min.fruiten.(zachtjes).
Bouillontablet +trassie toevoegen, zwarte peper + wortelblokjes.
Afdekken, ca. 10 min zachtjes laten koken

In koekenpan rest v.d. boter verhitten
in ca 5 min gehaktballetjes bruin + gaar bakken
Garnalen toevoegen en nog 2 min meewarmen.

VUUR UIT! anders wordt het te vochtig.

In de braadpan de rijst en het gerecht en de gehaktballen toevoegen.
Voorzichtig omscheppen en opdienen
Als je het lekker vindt: atjar tjampoer óf atjar van komkommer (al eens eerder door mij ingezonden)


Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Een variatie op de lekkere Surinaamse "Moksi Alesi".
Echte Surinamers zullen het daarmee niet eens zijn, maar ik houdt niet van pompoen en daarom gebruik ik als alternatief wortel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst