Recept
« Terug naar recepten
rijstrolletjes met chilidip
PT20M
rijstrolletjes met chilidip
Een heerlijk rijstrolletjes met chilidip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe rijstrolletjes met chilidip te bereiden
Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze af onder de kraan. Laat ze uitlekken. Week de rijstvellen in koud water tot ze zacht en soepel zijn, 5 Ã 10 min en leg ze op een schone theedoek. Houd 4 mooie takjes koriander achter. Hak de rest met het schoongemaakte lente-uitje en de mihoen fijn en roer dit door 2 theel chilisaus. Leg de achtergehouden blaadjes koriander met de mooie kant in de lengte op de rijstvellen. Verdeel hierover de helft van het mihoenmengsel, zodat aan de boven en onderkant ca. 3 cm rijstvel vrij blijft en aan de 2 zijkanten 11/2 cm. Leg een krabstick op de mihoen. Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol het velletje van beneden naar boven op. Dip de rijstrolletjes in de chilisaus.
poupette en rob zegt: