KookJij

Rijstepap met oranjebloesemwater

Een heerlijk rijstepap met oranjebloesemwater recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstepap met oranjebloesemwater te bereiden

Wrijf de saffraandraadjes fijn. Breng 2/3 van de melk langzaam aan de kook in een pan met een dikke bodem en zet dan het vuur laag. Los de saffraan op in 2 eetlepels hete melk. Voeg de saffraanmelk, de rijst, citroensap en suiker toe aan de hete melk en kook de rijstepap in ca. 20 min gaar. Gebruik zo nodig een vlamverdeler. Voeg als de rijst te droog wordt de rest van de melk toe, zo nodig noch iets meer, de pap moet lekker smeuïg zijn. Roer zo min mogelijk. Afwerking: Roer als de rijst gaar is de room en het oranjebloesemwater erdoor. Gebruik een zgn. zesteur om zestes (draadjes) sinasappelschil te trekken. Serveer de rijstepap meteen en garneer mit sinasappelzestes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nick

nick zegt:
ik heb ook nog een lekkere pap... maakt mijn oma alijd :p
Macaronie pap.

je koopt een pak macaronie en melk dit doe je bij elkaar in een pan en je blijft roeren het mag absoluut niet aankoken want dan smaakt de pap niet meer. Dit hou je zo vol totdat de macaronie smelt op je tong. Je kan hem aanvullen met suiker. Wij doen dat altijd in ons eigen schaaltje aan tafel. Tip: bruine basterd suiker en kaneel erbij doen!! dat is erg lekker ;):D