KookJij

RIJST Gerecht met Old Bay Garnalen

Old Bay slaat hier op de naam van een een kruidenmix (zie Kruidenmix Amerika).
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Gerecht met Old Bay Garnalen te bereiden

  1. Bak de blokjes pancetta in de grote pan met dikke bodem uit tot het spek krokant is gebakken. Haal de spekjes er uit en bewaar het spekvet.
  2. In het spekvet de uien en paprika aan fruiten tot ze zacht zijn. Doe dan de knoflook er bij en laat al roerend 1 minuutje mee fruiten.
  3. Voeg de rijst toe en roer goed om, zodat de rijstkorrels bedekt worden door een laagje vet.
  4. Voeg dan de tomaten preu toe, de bouillon,de kruidenmix en eventueel wat zeezout. Breng het geheel al roerend aan de kook en doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
  5. Ondertussen de garnalen in een flink stuk roomboter gaar bakken (wanneer de garnalen rose zijn geworden zijn ze klaar).
  6. Verdeel de rijst over de borden en strooi wat blokjes uitgebakken spek hier over. Vervolgens de garnalen met wat roomboter over de borden verdelen. Geef er een tomaten-komkommer salade bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij koud bier, ijswater, jasmijnthee of een koele droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Tanja, helemaal bovenaan in het recept zie je staan waar je het recept voor de kruidenmix kan vinden (kruidenmix Amerika). Je kunt de kruidenmix in Nederland praktisch niet kopen. Dus zelf maken!
Jan A.
Tanja

Tanja zegt:
Hallo, vraagje: waar kun je die kruidenmix, Old Bay kopen? En geef je de voorkeur aan een bepaald merk? Kruiden kunnen ( bij mij) een gerecht maken of breken en dit gerecht lijkt me heerlijk!