KookJij

Rempé balletjes

Een heerlijk rempé balletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 10/20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Suzan
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rempé balletjes te bereiden

Alle ingredienten in een schaal doen en goed door elkaar kneden.
En dan balletjes draaien te grootte van een golfbal.
Daarna bruin bakken in de vloeibareboter en een scheut olijfolie.
Niet alles tegelijk in de pan.
Vervolgens als ze bruin zijn er uit scheppen en laten uitlekken op een stuk keuken -rol.
Dan serveren met de : chilisaus-loempiasaus-satésaus.

Mijn kookverhaal (Suzan Kroon-Fonke)

Het is een heerlijk recept voor bij de borrel of een feestje etc. etc.
Heb het van mijn moeder gehad en het is al de hele familie door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Caroline,
in plaats van kokos gebruik ik een ½ flesje santen ;dan heb je wel geen kokosraspsel,dát is mooi voor het uiterlijk,maar als je kokosproducten weglaat,doet het niet aan de smaak af.
Om te bakken gebruik ik arachide(pinda)olie,omdat olijfolie meer een mediterane smaak heeft;een ander alternatief vanwege allergie is zonnebloem-olie. Gr Barbara:)
enilorac

enilorac zegt:
Dankjewel, Suzan, is zeker het proberen waard. Groetjes, Caroline
enilorac

enilorac zegt:
Hallo Suzan,
Het klinkt lekker, maar wat kan je gebruiken in plaats van kokos, ivm allergie daarvoor? Of gewoon weglaten? Groetjes, Caroline