KookJij

Recept voor Ragout

Een heerlijk ragout recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

Snij de champignons in smalle plakjes.
Snui de ui in kleine blokjes.
Doe een flink stuk boter in de pan (gebruik geen olie).
Voeg de ui toe en fruit dit. Schep het door en voeg de helft van de champignons toe. Roer er nog een stukje boter door en voeg de andere helft erbij.
Strooi flink wat peper erover voor de smaak. Laat het even staan en kook ondertussen een liter water. Doe drie kwart ervan in een maatbeker en roer er een bouillon blokje door. Laat het staan.
Pers een halve citroen en doe dit in de pan. Roer het door en proef of de champignons goed zijn. Het kan nu best zuur smaken door de citroen, maar dat gaat later weg.
Haal het champignon mengsel uit de pan en doe het in een kommetje.
Doe een kwart pakje boter in de pan en laat het rustig smelten, maar het mag niet bruin worden. Roer het door met een garde en doe eventueel ovenhandschoenen aan, want dit wordt een heet klusje. Zet het fornuis op maximaal en strooi bloem door de boter. Iets meer dan een hand vol. Het is de bedoeling dat de bloem het vet absorbeert. Roer het snel door met een garde tot het een geheel is. Het gaat wat klonten. Pak het bouillon water en doe een klein laagje in de pan. Wacht tot het flink kookt (de pan moet heel heet zijn) en roer hard. Het is belangrijk dat je hard blijft roeren, want het mag niet verbranden. Herhaal het bouillon water toevoegen en doe er steeds iets meer bij. Vergeet niet dat je even moet wachten tot het kookt. Als er klonten in komen met je harder roeren. Uiteindelijk ontstaat er een glad mengsel. Blijf goed roeren, want het mag niet verbranden. Zet het vuur lager en proef het mengsel. Voeg eventueel wat zout of bouillonpoeder toe als er nog niet veel smaak aan zit. Kijk wel uit met de bouillonpoeder, want je kan er snel te veel doorheen doen. Pak het champignonmengsel erbij en roer dit erdoor.

Mijn kookverhaal (Anniek Mol)

Ik vind zelf gemaakte ragout heerlijk. Ik heb het recept geleerd van mijn vader. Ik eet het vaak met bladerdeeg bakjes of doe het op mijn pannenkoek. Pannenkoeken met ragout zijn erg aan te raden!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst