KookJij

Recept voor Rabarber notenkruimeltaart

Een lekkere frisse kruimeltaart
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: Tony Gerrits Bowmanville Ontario Canada
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng ¾ cup van de suiker met de maïzena in een pan
en roer er de rabarberstukjes door. Breng dit zachtjes aan de kook tot het is gebonden en laat dit afkoelen.
Meng de melk met de azijn. Doe de bloem bij de resterende suiker en snij de koude boter hierin in stukjes tot het kruimelig is en haal hiervan een halve cup af zet even apart.Voeg bij het grootste deegdeel de bakpoeder, baking soda, noten, het ei en de melk.
Klop dit alles door elkaar doe hiervan tweederde over de ingevette bodem van de springvorm en tegen de rand. Verdeel de rabarber over het deeg. Verdeel het
restje deeg met een kleine lepel over de vulling en sprenkel hier het kruimeldeeg over. 50 minuten op 170°C bakken.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Deze taart kreeg ik op een kaartavondje in Canada bij de koffie en was zo lekker dat ik graag het recept wou hebben.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

de zeure carine

de zeure carine zegt:
hoeveel is 1 cup gehakte walnoten en hoeveel is 3 cups fijn gesneden rabarber ?
gr carine
janssen

janssen zegt:
Lijkt me lekker.