KookJij

Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Meestal maak ik een apergetaart altijd met gekookte ham maar door omstandigheden moest ik het deze keer doen met wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm werd het dus en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met witte asperges en gerookte zalm te bereiden

  1. Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken in een beetje water met zout.
  2. Afgieten en goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt.
  3. Bakvorm invetten en bekleden met het deeg.
  4. De uitgelekte aspergestukjes erop en peper en zout eroverheen.
  5. De gerookte zalm erop en de geraspte kaas erover.
  6. Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit mengsel eroverheen. 
  7. 45 min. in een voorverwarmde oven op 225 graden.
  8. Garneren met bieslook.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn.
De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de aspergetaart.
Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst