Niet alleen een heel snel te maken maar ook erg lekker. Je kunt dit in plaats van met kalkoen ook goed maken met kipfilet. 
Wij hebben dit gegeten èn met pasta èn met rijst. 
Ook lekker met gebakken aardappelen en een salade.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten
De reepjes kalkoenfilet worden snel gebakken in de wok, samen met de gedroogde tomaatjes. Op smaak gebracht met Provencaalse kruiden en room. 
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Tip Culinair een oud (verdwenen) kooktijdschrift.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten te bereiden
- Kalkoen en gedroogde tomaten in reepjes snijden.Sjalotjes in dunne ringen snijden. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.
 - Olie verhitten en kalkoen op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Vlees met schuimspaan uit de pan scheppen. In achtergebleven vet sjalotjes glazig bakken. Gedroogde tomaten en Provencaalse kruiden toevoegen. Even meebakken.
 - Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuten laten inkoken tot sausdikte.
 - Kalkoenreepjes terug in de pan en op smaak brengen met zout en peper.
 - Basilicum erdoor scheppen.
 
                    