Bewaar de wat donkere overgebleven stukken prei voor een soep.
Deze prei-rolletjes zijn erg lekker met aardappelpuree.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham
Kleine rolletjes van prei, gevuld met kruidenroomkaas met knoflook en gewikkeld in dunne plakjes rauwe ham, daarover een kaassaus en gegratineerd in de oven. 
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham te bereiden
- Was de prei goed en snij het witte en lichtgroene deel in stukken van plm. 5 cm.
 - Kook de prei in water met zout beetgaar (plm. 5 - 7 minuten). Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
Als de prei was is afgekoeld snij de preistukjes over de lengte iets in . - Smeer wat kruidenroomkaas in het opengesneden gedeelte en een beetje om de prei heen.
 - Rol de stukjes prei in een plakjerauwe ham ter grootte van het stukje prei.
 - Leg de stukjes prei naast elkaar in een ovenschaal.
 - Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Smelt de roomkaas in wat warme melk. Giet dit over de preirolletjes.
 - Bestrooi de preirolletjes met geraspte kaas en zet de schaal plm.20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.
 
                    