KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Prei-gehakt schotel

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Beetje van A&H, beetje van mezelf.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze.
Snijdt de prei in ringetjes.
Snijdt de ui in halve ringen.
Snijdt de knoflook fijn.
Verhit wat olie of boter in de pan en bak het gehakt rul.
Voeg als het gehakt niet meer rose is, de ui toe en de knoflook.
Voeg de prei toe.
Strooi de kerriepoeder erover, verkruimel het bouillon blokje en voeg een beetje water toe. Maak op smaak peper en evt zout.
Bak het geheel op matig vuur tot prei zacht is.
Als de aardappelen gaar zijn maak je hiervan puree, stamp ze fijn, voeg klont boter toe en scheutje melk, peper en evt zout.

Vet een ovenschotel in, stort het preimengels erin en dek af met de puree. Giet het losgeklopte ei bovenop. Strooi hier paneermeel op en leg hier en daar een klontje boter. (Als je wilt kan je nog wat geraspte kaas toevoegen.)

Zet het geheel in een voorverwarmde oven ( 180gr) en bak ong. 15 minuten, of tot het een mooi korstje heeft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

zegt:
Ja, dit is lekker, Vooral het langdurig pruttelen geeft er smaak aan.
Corrie

zegt:
Lijkt me een heerlijke schotel, ga het deze week klaarmaken. Ik houd wel van dit soort schotels. Lekker.
Anna

zegt:
Beste Ruud,
Het recept is aangepast.;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Ruud

zegt:
En wat doen we met dat teentje knoflook?
marianne

zegt:
Recept gemaakt, maar 100 gram bacon toegevoegd en puree vervangen door puree uit een pakje van maggie. Door de puree 1el pesto, het ei en de helft van de kaas geroerd en over de puree de andere helft van de kaas gestrooid. Erg lekker!
jannie

zegt:
Lekker recept, alleen ik heb er wat aan gesleuteld,
Heb vegetarisch gehakt genomen, minder aardappels en een prei meer.
Potje champignons in plakjes, 3/4 rode paprika in reepjes even opgebakken, en op het preimengsel in de ovenschaal gedaan.
Geen paneermeel gebruikt en wat extra kaas.
Het recept mag in ons recepten archief.:)
anne

zegt:
je moet er een gebakken ei bij eten lekker joh:p
anne

zegt:
lekker:D
Twan

zegt:
Lekker.
Elizabeth

zegt:
Heerlijk ga ik zeker nog een keer maken.