KookJij

Posteleinsalade met hazelnoten

Een heerlijk posteleinsalade met hazelnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker Hollands
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Posteleinsalade met hazelnoten te bereiden

Snijd de worteltjes van de postelein af.
Was de groenten in ruim koud water, net zo lang tot al het zand verwijderd is.
Droog de groenten in een sladroger.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Haal ze uit de pan en hak de helft van de noten fijn.
Roer in een kommetje de ui en azijn door elkaar en laat de ui 5 minuten marineren.
Voeg er vervolgens de hazelnoot- en olijfolie en fijngehakte hazelnoten toe.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de postelein met de dressing.
Verdeel de salade over vier diepe borden en strooi er de hele hazelnoten over.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Lekker met kipdrumsticks.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst