Recept
« Terug naar recepten
					
						Pompoensoep voor Chanoekah
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pompoensoep voor Chanoekah
Uit de oud Asjkenazisch  joodse keuken
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 - > Soepen - Koude
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Israël
								
																								
									Keuken:
									Joodse
								
																								
									Bron:
									Judith Fellner
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pompoensoep voor Chanoekah te bereiden
1).Laat de boter in de pan uitbruisen en laat dan daarin de uien glazig worden.
2).De gehakte pompoen en de klein gesneden appel bij de uien doen met de helft van de bouillon. Laat dit langzaam aan de kook komen en 30 minuten sudderen.
3).Pompoen en appel zijn nu gaar en worden nu in een blender of met een staafmixer gepureerd.
4).Dit gaat dan weer in de oorspronkelijke pan met de rest van de bouillon, het appelsap en de kruiderij.
5).Laat bijna aan de kook komen en nog eens 15 minuten sudderen (maar niet koken!).
										2).De gehakte pompoen en de klein gesneden appel bij de uien doen met de helft van de bouillon. Laat dit langzaam aan de kook komen en 30 minuten sudderen.
3).Pompoen en appel zijn nu gaar en worden nu in een blender of met een staafmixer gepureerd.
4).Dit gaat dan weer in de oorspronkelijke pan met de rest van de bouillon, het appelsap en de kruiderij.
5).Laat bijna aan de kook komen en nog eens 15 minuten sudderen (maar niet koken!).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De soep kan en mag nog worden opgeleukt met een plak appel en een scheutje room.
									
                    
kris zegt:
:)