KookJij

Pompoensoep voor Chanoekah

Uit de oud Asjkenazisch joodse keuken
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Israël
Keuken: Joodse
Bron: Judith Fellner
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep voor Chanoekah te bereiden

1).Laat de boter in de pan uitbruisen en laat dan daarin de uien glazig worden.
2).De gehakte pompoen en de klein gesneden appel bij de uien doen met de helft van de bouillon. Laat dit langzaam aan de kook komen en 30 minuten sudderen.
3).Pompoen en appel zijn nu gaar en worden nu in een blender of met een staafmixer gepureerd.
4).Dit gaat dan weer in de oorspronkelijke pan met de rest van de bouillon, het appelsap en de kruiderij.
5).Laat bijna aan de kook komen en nog eens 15 minuten sudderen (maar niet koken!).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De soep kan en mag nog worden opgeleukt met een plak appel en een scheutje room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
Lijkt mij een lekker apart soepje. Heb het bij mijn favorieten gezet en ben vast van plan het te maken.
:)