KookJij

Pompoensoep: lekker goed gevuld!!

Een heerlijk pompoensoep: lekker goed gevuld!! recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: m'n eigen crea wb smaken en de suggesties van een schoonzus
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep: lekker goed gevuld!! te bereiden


1. snij alle groente in kleine stukken
2. fruit in olijfolie ui en knoflook glazig (niet te hard dus!) wellicht 4 minuten???
3. gooi dan ook het pepertje, bleekselderij en de wortel toe en bak dat een beetje zachtjes mee (op deze manier komen namelijk de smaken vrij); natuurlijk blijven roeren: wellicht 4 minuten???
4. doe de stukjes pompoen er bij en blijf dus roeren; dit hoeft maar even; puur om het een beetje warm te maken en te laten wennen aan de rest van de familie
5. water (doe gelijk heet water) en bouillonblokjes er bij doen;
6. blijven roeren tot het kookt en dan
7. alle kruiden/specerijen er bij doen en
8. zachies laten door sudderen; wellicht 30 minuten??
9. laurierblad er uit halen
10. pureren met: staafmixer/blender/pureer(appelmoes)zeef
11. finesse/creme fraîche er bij doen en
12. blijven roeren
13. even proeven en wellicht nog wat ????? toevoegen
14. gooi het in je kom/op je bord en voeg vooral de zaken toe die vermeld staan bij
15. optioneel!!!!!
16. een roggebroodje is er ook erg lekker bij (kun je ook weer het spekje op doen)
17. Eet vooral heel erg smakelijk!!!!!!

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Persoonlijk vind ik het volgende er bij erg lekker:

• knapperig gebakken ontbijtspek
in een droge koekenpan op driekwart vuur plakjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier; daarna in stukkies scheuren
• geraspte belegen/oude kaas
• beide ofzo op je kom/bord soep gooien

Ik kan voor geen meter inschatten hoelang ik hiermee bezig ben; vrij lang,maar ik vind het erg leuk om te doen, dus heb ik maar 00 ingevuld....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst