Recept
« Terug naar recepten
					
						Pompoenroomsoep
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pompoenroomsoep
Een heerlijk pompoenroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Maxime Lachi
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pompoenroomsoep te bereiden
Snijd de pompoen in grove stukken en verwijder de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en laat zachtjes fruiten in een pan met de gesmolten boter.Voeg de grof gehakte ui toe en laat zachtjes stoven.
Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten en overgiet met 1 liter water.Voeg de twee bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog zo'n dertig minuten sudderen. Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak. Zet nog een tweetal minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld met gebakken broodkorstjes.
									Snijd het vruchtvlees in blokjes en laat zachtjes fruiten in een pan met de gesmolten boter.Voeg de grof gehakte ui toe en laat zachtjes stoven.
Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze eveneens in de pan. Laat twee minuten fruiten en overgiet met 1 liter water.Voeg de twee bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat nog zo'n dertig minuten sudderen. Doe de soep in de mixer, voeg room bij en breng op smaak. Zet nog een tweetal minuten op het vuur.
Met peterselie bestrooien en goed warm opdienen, eventueel vergezeld met gebakken broodkorstjes.
                    