KookJij

Plattekaastaart met rode neuzen

Een heerlijk plattekaastaart met rode neuzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plattekaastaart met rode neuzen te bereiden

Beboter een diepe bakvorm van 20 cm (liefst met losse bodem). Bekleed met bakpapier. Smelt de boter voor de taartbodem. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan op de bodem van de bakvorm. Zet koel weg.

Meng plattekaas, eierdooiers, 50 g suiker, vanille en slagroom met een elektrische mixer. Knijp de gelatine uit en doe in een pannetje met het water. Laat al roerend smelten. Roer al mixend door het kaasbeslag. Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel door het beslag. Schep in de bakvorm.

Hak de rode neuzen fijn en smelt op een laag vuur met het water. Laat kort afkoelen en druppel over het beslag, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Zet 1 nacht koel weg om op te stijven. Ontvorm en snij in porties. Geef er eventueel verse frambozen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dymphy

dymphy zegt:
Dag Sofie
Bedankt voor de reactie, ik heb gelijk de site bekeken, ik moet u zeggen dat ik ze niet ken, maar daar ga ik aan werken.
Hartelijk dank.
Dymphy
svermaut

svermaut zegt:
@dymphy - rode neuzen = cuberdons => zie bv ook http://www.streekproduct.be/producten/detail.phtml?id=835
dymphy

dymphy zegt:
Beste Sofie,
Zelf ben ik Nederlandse, maar een stukje van mijn hart ligt in Belgie, dus ik weet heel veel van de namen van de ingredienten, maar wat zijn rode neuzen, ik denk aan aardbeien, maar weet het niet zeker.
Hartelijke groet Dymphy