KookJij

Pizza met champignons en tomaten

Tip: Je kan het pizzadeeg ook volledig klaarmaken in een deegmachine (Kenwood) als je die hebt. Het deeg is in 2 minuten klaar, je moet het deeg wel daarna nog enkele minuten wat bijkneden. Gebruik ook als het kan pizzavormen met een antikleeflaag en met luchtgaten, dan wordt de pizzabodem lekker krokant en kleeft hij niet.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: http://www.bloggen./macuisine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza met champignons en tomaten te bereiden

Strooi de bloem op een werktafel en maak er een kuiltje in. Doe daar de 100 ml water in en verwarm de melk 30 seconden in de microgolf. Doe de droge gist in de melk en roer tot een papje en voeg het bij het water. Strooi de suiker rondom het kuiltje. Klop de eieren lichtjes op en voeg ze bij de melk, alsook de olijfolie. Begin de bloem rustig te vermengen met de rest en kneed tot een homogene deeg is bekomen (ongeveer 10 minuten). Weeg 3 pizzabolletjes van elk 300 gr af en plaats de pizzabollen onder een theedoek en laat het 45 minuten rijzen. Rol het deeg daarna uit en leg het deeg in een ingevette pizzavorm (liefst met een antikleeflaag). Laat in een plastic zak nogmaals 30 minuten rijzen.
Bestrijk de pizzabodem met olijfolie en verdeel de tomatensaus over de drie pizza's.

Beleg de pizza's volgens mijn recept met de (gebakken) ui, schijfjes tomaten, en de verse kruiden (optioneel). Verdeel dan de Parmeaankaas, oude of jonge kaas in die vollegorde. Kruid met zout en peper en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie en eventueel parikapoeder of Italiaanse kruiden. Plaats de pizza's in een voorverwarmde oven van 225°C, gedurende 15 a 20 minten. Als de korst hard wordt is de pizza klaar. Laat het maar smaken.

Tip:

Je kan het pizzadeeg ook volledig klaarmaken in een deegmachine (Kenwood) als je die hebt. Het deeg is in 2 minuten klaar, je moet het deeg wel daarna nog enkele minuten wat bijkneden. Gebruik ook als het kan pizzavormen met een antikleeflaag en met luchtgaten, dan wordt de pizzabodem lekker krokant en kleeft hij niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
In dit recept wordt de pizza in een vorm gebakken. Het kan natuurlijk ook op de bakplaat zelf. Met bakpapier heb je wat minder schoon te maken, achteraf. Maar direct op de bakplaat kan natuurlijk ook. Ik zou hem dan wel iets invetten met spray of iets dergelijks.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
sophia

sophia zegt:
Lekker! Maar moet je je pizza op bakpapier bakken of mag het ook zonder?
Sorry voor die vraag maar ik weet het niet !
Rob

Rob zegt:
Klinkt helemaal goed! :p Ik ga het zeker proberen te maken.. Bedankt
kirsten

kirsten zegt:
heel lekker ga hem zelf ook lekker hij krijgt van mij een dikke tien!
bert

bert zegt:
Hoi Ronny, pizzabodem was deze keer goed gelukt :). Verwarm eerst de bakplaat in de oven tot hij goed heet is, doe vervolgens de pizza -op bakpapier klaar gelegd- met bakpapier in de oven en je hebt na 15 minuten een heerlijke krokante -niet hard- en gebruinde pizzabodem ;). P.s de uienringen gaan er bij mij trouwens rauw op, en ik doe een klein beetje kaneel in de tomatensaus. De zelf geknede deeg laat ik 1 uur rijzen, maar daarna niet meer in de pizzavorm, omdat de dikker gevormde rand dan TE dik word i.v.m het na/door rijzen. Smaken verschillen he :p
ciao
bert

bert zegt:
Hoi Ronny, ik zelf denk ook dat mijn idee niet zo goed was (los momentje van me :-). Ik ga het als volgt vanavond proberen; pizza bakplaat eerst mee verwarmen in de oven (250 gr) en dan de pizza op bakpapier op de plaat leggen en bakken :). Als de plaat gloeiend heet is, schroeit de bodem van de pizza misschien door de warme plaat. Ik laat wel iets weten oke ;)
Ronny

Ronny zegt:
je kan best de pizza iets lager in de oven schuiven. Jouw manier is niet zo goed enk, maar je kan altijd proberen. Laat me iets weten wat het geworden is;)
bert

bert zegt:
Hoi Ronny
Wij heb jouw pizza gemaakt, en we hebben er van gesmuld. Voor herhaling vatbaar ;-) BEDANKT voor het lekkere recept. Bert & Nathalie. P.s. kan ik de pizzabodem ook eerst iets voorbakken, dan laten afkoelen, de ingredienten erop en dan afbakken voor een iets hardere bodem????