KookJij

Pittige zoetzure chillisaus

Een heerlijk pittige zoetzure chillisaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige zoetzure chillisaus te bereiden

Snij de rode chilipepers fijn.
Pers het teentje knoflook boven de chilipepers
Hak de verse koriander en voeg bij de chilipepers
Snij de verse gemberwortel in fijn en voeg bij de chilipepers
Doe de suiker in een kleine steelpan en maak deze al roerend warm tot zeer warm.
Blijf vooral een roerbeweging maken met de pan want het is de bedoeling dat de suiker verhit zonder te carameliseren!
Op het moment dat de suiker begint te smelten voegt u de tomatenpuree toe en ook de rijstazijn om de pan te blussen.
Voeg de chilipepers, look, gemberwortel, koriander en zout toe
Laat nog een 10-tal minuutjes zachter verder koken tot het sausje een beetje stroperig wordt
Laat afkoelen en serveer koud !
Tip

Het verhitten van de suiker is geen noodzaak maar de tomatenpuree die geblust wordt met de rijstazijn in de hete suiker zorgen voor een dieprode dipsaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

miaharke

miaharke zegt:
hoe lang kan ik deze saus bewaren hij is verukkelijk groetjes mia:)
Plensje

Plensje zegt:
Super lekker!