KookJij

Pittige gemarineerde garnalen met koriander

Een eenvoudig voorgerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marinadetijd van 24 uur
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 62 kCal energie
11 Gram eiwit
0,65 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: AH-serie Streekkeukens Portugal
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige gemarineerde garnalen met koriander te bereiden

  1. Knoflook pellen en halveren. Ui pellen en in hele dunne ringen snijden.
  2. In pan olie verhitten en ui met knoflook en laurier op laag vuur in 5 minuten glazig bakken.
  3. Pepertje erboven verkruimelen.
  4. Koriander grof hakken.
  5. Azijn bij uienmengsel schenken. Garnalen en koriander erdoor roeren en op laag vuur nog 3 minuten verwarmen.
  6. Garnalen in marinade laten afkoelen en minstens 24 uur afgedekt in koelkast zetten

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Hou je niet van koriander neem dan gehakte peterselie, smaakt ook prima.
Wij hebben dit gegeten met kleine warme broodjes als voorgerecht, Ook lekker als buffetgerecht .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst