KookJij

pittige aardappelschotel

Een heerlijk pittige aardappelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe pittige aardappelschotel te bereiden

1) Wrijf de ovenschaal in met 1 teentje knoflook en vet hem in.

2) Maak de aardappelen schoon, in plakjes schaven en in lagen in de schaal leggen.

3) Maak een roux door in een pannetje de boter te smelten (dus niet laten bruinen!!) de bloem toe te voegen (al roerend en iets laten garen) en de melk toe te voegen. Laat dit gehel al roerend binden.

4) Snipper de olijven en de paprika en meng deze met de kaas en de tuinkruiden door de saus.

5) schenk de inmiddels verkregen kaassaus over de aardappelen en zet de schaal voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Esther

Esther zegt:
Hoi, Monique ik heb de bereidingstijd voor je aangepast. Lijkt me erg lekker deze aardappelschotel!